Zoeken naar producten
 
Bel ons 040 222 22 06

Rotan Canes

CaningOm zoveel mogelijk plezier te hebben en het scala aan mogelijkheden van een caning optimaal te maken is het belangrijk om een goede cane te hebben en deze goed te onderhouden. De beste canes worden gemaakt van ongeschild rotan. Veel mensen gebruiken canes van bamboe, en hoewel bamboe makkelijk verkrijgbaar is en redelijk geschikt als eerste home-made cane is het een holle en stijve rietsoort, wat de mogelijkheden erg beperkt. Daarnaast heeft bamboe de eigenschap dat het splintert als het breekt, wat een risico oplevert voor je (spel)partner. Bij canes van ongeschild rotan zorgt de buitenste laag ervoor dat de cane sterker, zwaarder en veerkrachtiger is dan de goedkopere canes van geschild rotan. Er zijn verschillende soorten canes en iedere cane is in zijn soort weer uniek. De stuctuur van de cane is afhankelijk van de materiaalsoort en de bewerking daarvan, hierdoor zijn canes wat asymmetrisch en is er onderling verschil. Er zijn canes met en zonder handvat, wij verkopen beiden. Het voordeel van een cane zonder handvat is dat de vibraties tussen de lichamen van de Top en de bottom zoveel mogelijk geleid worden, en door een goede greep van de Top en bewegingen vanuit de fijne motoriek van de vingers en de pols is er volledige controle.

 

Onderhoud

 

De canes die bij Mince.nl verkrijgbaar zijn zijn gemaakt van gepekeld rotan. Doordat het hout vol zit met zoutkristallen is de cane zwaarder, sterker, flexibeler en trekt het in vrijwel iedere omgeving vocht uit de lucht aan. De cane heeft dus weinig onderhoud nodig om de soepelheid te behouden. Onder erg droge omstandigheden kun je de cane in de badkamer neerzetten, zodat hij vocht kan opnemen uit de stoom van het warme water tijdens het douchen. De canes zijn verder afgewerkt met een waslaag die niet barst of afbladdert. Als het echt nodig is kun je de cane schoonmaken met verdunde bleek, maar over het algemeen is gewoon water, zeep en een etmaal de tijd voldoende om de cane te reinigen en ontdoen van vrijwel alle mogelijke ziekteverwekkers. Mocht je de cane op een speelfeest gebruiken dan is het raadzaam om hem vooraf en na afloop af te nemen met Lysol.

 

Mistress Vanita

Recht buigen

 

Soms is het nodig om je cane recht te buigen als er een kromming in zit. Buig de cane voorzichtig tegen de kromming in, dit is het makkelijkst te doen door de cane met beide handen vast te houden waarbij de duimen naar elkaar toe wijzen en aan weerszijden van het buigpunt staan en de cane dan rustig te buigen. Rol de cane vervolgens verder tussen je vingers, daar waar er weerstand is voor hij omklapt zit een punt waar hij rechter gemaakt moet worden. Hierna kun je zien dat de cane rechter is geworden als je er langs kijkt. Let er wel op om tegen de kromming in te slaan als de cane licht gebogen is.


Verder is iedere cane uniek, en met een beetje handigheid in de vingers de sleutel tot hemelse en helse sensaties!

 

 

Klik hier voor de link naar onze pagina met canes in de shop van Mince.nl