nl en de
Nu gesloten Klik hier voor onze klantenservice (Nu gesloten)
Er staan geen artikelen in het winkelwagentje

Netkousen, holdup's, naadkousen en latex kousen

Alles weergeven
Merken
Maat
Materiaal
Stocking size
Items per pagina
Sorteer op
 
Kousen 

Eerst rond 1914 werd de kous betaalbaar voor bredere lagen van de bevolking. Rond deze tijd werd de machine uitgevonden die het mogelijk maakte kousen geheel rond te breien, zonder naad. Aanvankelijk was zwart veruit de populairste kleur, gevolgd door grijs en huidbruin. In de loop van de tweede helft van de 20ste eeuw kwamen tal van modellen in tal van kleuren op de markt, van de klassieke kous met naad en hielversteviger, tot naadloze kousen, kousen met een sierband, netkousen in fijne en grove patronen en kousen met fantasiepatronen.


Malmö Strumpfabrik 1954.
Bij kousen die de neiging hebben om af te zakken, wordt er gebruikgemaakt van sokophouders (voor mannen) en kousenbanden of jarretelles (voor vrouwen). Deze jarretelles zijn dan bevestigd aan een jarretelgordel, een guêpière, een string of een korset. De elasticiteit van moderne kousen maakt dat die steviger om het been zitten en zelfophoudend zijn, zodat zij zonder hulpmiddel gedragen kunnen worden.

De nylonkousen kregen in 1967 een serieuze concurrent met de komst van de panty: kousen met een broekje aan één stuk, die veel vrouwen comfortabeler vonden, zeker sinds de komst van de minirok.

In de jaren 80 werden zwarte overknees en donkerzwarte kousen van een hoog denimgehalte deel van de mode die behoorde bij de gothic cultuur.

Met de optredens van vrouwelijke popsterren die het vrouwelijke in hun kleding benadrukten, begonnen de klassieke nylonkousen aan een opmerkelijke comeback in de jaren 90 van de 20ste eeuw. Veel modeontwerpers laten ze nadrukkelijk deel zijn van hun collecties, en bijna alle modezaken legden weer een groot assortiment aan. Bij een lingerie-ontwerpster als Marlies Dekkers is de nylonkous niet weg te denken.


Mince.nl
Van Elderenlaan 34
5581WJ Waalre
Nederland
+31 40 - 22 22 206

Onze Winkel is open op:
Ma - vr: 09:00 - 16:30
Za: 13:00 - 17:00
Zo: Gesloten
Copyright © 2022 Mince.nl All rights reserved.